Lær traditionel rigning og sømandskab når vi ombygger NEPTUN til en skonnertbrig 07 Sep, 2023

Bliv frivillig i Panama med kost og logi betalt

Fra 15. juni - 15 September 2025 afvikler NEPTUN en større ombygning i Panama, hvor der skal konstrueres en ny køl samt laves en ny rig - NEPTUN skal nemlig være en skonnertbrig nu.

Det betyder at foreningen leder efter 30-50 frivillige der er klar på at mønstre i Panama og arbejde hårdt i flere måneder for at NEPTUN kan blive lavet om til det vi drømmer om.

Ansøg nu:

Skriv en mail til kontakt@svneptun.dk, hvori du specificerer dine kompetencer og erfaring samt, hvor længe du ønsker at deltage. Deltagere der ønsker at være med en en længere periode eller hele perioden. Meld også gerne, hvilket hold du ønsker at arbejde på: Riggerhold, Sejlmagerhold, Maskinhold, Tømrerhold.

Vi leder både efter erfarne som uerfarne søfolk og riggere.
Formålet udover at ombygge NEPTUN er også at skabe kompetencer. Derfor ønsker vi en håndfuld kompetente folk samt folk der er meget villige til at lære nye ting.

Hvad skal der laves?

(Righold) Ny stående rig:

Der skal konstrueres ny rig, klædes, splejses wire, laves stålbændsler og laves praktisk sømandsskab i alle former. Vi skal have taget masterne ned, hvorefter Maskinholdet begynder at svejse nye beslag i masterne, så vi kan få lavet mærs og salling. I mellemtiden skal al den nye stående rig forberedes og klædes, splejses og gøres klar til montering. Derefter monteres det på masterne inden de sættes ombord igen. Når masterne står skal wirebændslerne laves og riggen skal spændes an. Efterfølgende skal rundholter og løbende rig monteres samtidig med at der skal laves nye vævlinger på begge toppe.

(Sejlmagerhold) Nye sejl:

Imens ræerne bliver konstrueret hos Tømrerholdet skal der syes nye sejl til NEPTUN. Vi skal have råsejl. Vi skal lave 5 nye sejl, så vi har råsejl på fortoppen og et stort og flot gaffelsejl på stortoppen.

(Maskinhold) Ombygninger i motorrum samt svejseopgaver:

Den gamle SULZER skal renovers og der skal laves store ombygninger i maskinrummet. Derudover skal der i samarbejde med værftet konstueres en ny køl som skal svejses på NEPTUN.
Masterne som bliver taget ned skal have lavet nye beslag og der skal konstueres mange nye dele for at få en traditionel rig op og køre!

(Tømrerhold) Nye rær, salling, mærs og aptering:

Nye rær, rundholter og træ til de forskellige rigdele skal konstrueres.
Derudover skal der også opføres ny aptering på banjen da den gamle aptering bliver fjenet for at få al ballast ud af skibsskroget.

Panama City