Kaptajnens (b)log 003 - Endelig behagelig sejlads i passatvinden 17 Dec, 2023

Kaptajnens (b)log 003 - Endelig behagelig sejlads i passatvinden

Marokko:

Marokko var et eventyr. I mit sidste indlæg var vi lige ankommet – det er noget tid siden nu. Da vi endelig fik landlov, skyndte vi os alle sammen i land efter tre uger til søs. Efter længe til søs var en kop kaffe, en sandwich og et bad i ferskvand som sendt fra himlen. Den første aften spiste vi hele besætningen sammen i en hyggelig restaurant og NEPTUN tog sig af regningen, hvilket selvfølgelig var en populær beslutning. Nu var det tid til at udforske. Vi besøgte Marrakesh, Rabat, Casablanca, Tanger og Fez.

Musik på gaden i Marokko

Tiden blev brugt på at se de travle gader i Marrakesh og i bjergene hvor vi besøge byer, der for nylig blev ramt af jordskælv.
At køre gennem disse dale var første gang, jeg personligt har set så meget skønhed og smerte i ét landskab. Vi havde alle forskellige eventyr og oplevelser i land, men noget vi alle havde til fælles var beundring af den lokale gæstfrihed overfor fremmede - især i de områder med mindre turisme.

Afgang:

At forlade Marokko viste sig at være lige så svært, som det var at komme dertil. Vejret var imod os, vi kunne ikke få diesel, og så var der andre komplikationer med havnen.

Da vi endelig kom afsted kastede vi anker lige uden for havnen - vi skulle justere den stående rig og det tog 2 dage mere end vi havde forventet men herefter var vi ENDELIG klar!
Vi hejste ankeret, og efter at have sejlet i næsten to minutter døde motoren, og vi satte ankeret igen.
Det anker, vi har er ikke forbundet til en eller anden fancy motor, der gør alt arbejdet for os. Det virker kun med mandekraft, og meget af det!
Efter 15 minutter startede motoren igen og vi var klar til at tage afsted. Denne gang tog det lang tid at hejse ankeret, og næsten hele besætningen var involveret, for alle var trætte fra tidligere.

Brætspil på hoveddækket

Ankret op, motor i gang og med alle i højt humør sejlede vi mod Gran Canaria. Den rejse var den første afslappede rejse, vi har haft indtil videre, og man kunne mærke det! Alle mand hang ud på dækket og nød solen, sang, læste, spillede kort eller bare snakkede med hinanden.

Søndag til søs

Vi havde en dag, hvor der ikke var meget vind, så vi stoppede og tog en svømmetur i det dybblå varme endeløse Atlanterhav. Det var en førstegangsoplevelse for de fleste af os, som for nogle startede med en vis nervøsitet og omtanke. Det tog ikke lang tid, før alle legede, dykkede dybt og hoppede fra skibet. For mig kunne det sagtens være en af ​​de bedste dage i mit liv.

Kanariske øer

Mod De Kanariske Øer havde vi også en sømands-søndag. Vi lavede punch, klædte os ud, lyttede til musik, og jeg gav en lille salsa lektion, så vi var klar til at danse efter ankomst!

Vi sejlede i 7 dage på vej til De Kanariske Øer. Her surfede vi, dansede, drak og næsten hele besætningen tog deres dykkercertifikat. Tiden gik mest på at hænge ud på cafeer og snakke om vores tid på havet eller hygge på stranden eller bare hænge ud på skibet.

Besætning tager deres dykkerlicens

Cap Verde

Vi er nu på vej til Cap Verde for at komme på det længe ventede værftsophold, hvor 3-4 ugers arbejde skal gøre skibet bedre sikrere og hurtigere.

Forberedelsen af den nye fokkerå

I går sendte vi råen op i riggen, hvilket var en stor opgave, som vi alle var stolte af.
Vi har arbejdet meget på det seneste for at forberede NEPTUN, og få mest muligt ud af den værftstid, vi har på Cap Verde. Arbejdet blev dog afbrudt af otte eller ti store spækhuggeres havskildpadder og en haj, alt sammen afbrydelser, der var mere end velkomne.

Råsejl

Det næste eventyr er lige rundt om hjørnet, og vi er alle spændte, måske især fordi vi ikke har nogen anelse om, hvad der kommer.