Kaptajnens (b)log 001 - NEPTUN stævner ud 27 Sep, 2023

Kaptajnens (b)log 001 - NEPTUN stævner ud

Det var en flok forventningsfulde og lidt nervøse eventyrer, der satte sine ben ombord på NEPTUN for første gang d. 17. september 2023. Starten på vores første jordomsejling, og enmeget stor dag for skibet, foreningen og besætningen generelt.

Dagen gik hurtigt med at flytte ombord og lave de indledende besætningssamtaler samt de første sikkerhedsøvelser inden afsejlingen.

Besætningen i overlevelsesdragter

Instruktioner i overlevelsesdragterne


D. 18 stævnede besætningen ud på den lange rejse hele vejen til Fur, da vejrudsigterne i Nordsøen var meget dårlige. På fur fortsatte sikkerhedsøvelserne samt skibet blev søsikret - noget man gør før man kommer i søgang for at sikre at alle genstande ombord ikke vælter rundt når skibet bevæger sig.

Thyborøn til Plymouth UK

Efter den hårde vind i Nordsøen var der et fint vejrvindue til at komme videre imod England.
Den gamle sø var strid de første 12 timer, og NEPTUN og besætningen blev afprøvet i disse timer. Det var en hård kamp og for mange deres første oplevelse med søsyge.

Da den gamle sø havde lagt sig blev det mere behageligt, og vi fortsatte en vestlig kurs da der skulle komme 20-25 knob fra nordvest inden vinden ville gå i syd.

Undervejs

Det var en flot dag med vinden ind tværs og agten for tværs på styrbord halse ned igennem oliefelterne i Nordsøen - jeg tror alle nød denne dag.

Undervejs har vi haft en lækage på ferskvandssystemet på hovedmotoren, som har krævet at vi i løbet af hver vagt må fylde flere spande vand i systemet.

Liam fylder vand på hovedmaskinen


De sydlige vinde kom som lovet, hvor vi fortsatte vores sejlads ned imod den engelske kanal, men måtte vende om og søge ly i Harlingen fra vind, vejr og sø.

Harlingen er en stor søfartsby, og den første landlov gik med at bese alle de gamle hollandske skibe i havnen og kanalerne, og selvfølgelig fandt vi i slutningen af dagen også en lille bæverding, som kunne servere en hollandsk øl eller to.

Besætningen hygger!

Efter Harlingen sejlede vi på værft i Ijmuiden og kunne reperere ferskvandssystemet på hovedmoteren igen. Nu er planen at sejle imod england igen fredag d. 29. september!

Alt vel ombord.