Købet af NEPTUN 11 Feb, 2023

Købet af NEPTUN

Historien om at købe, ombygge og drifte en skonnert startede på Marstal havn i efteråret 2022 da Anders og Tobias opdagede de havde en fælles interesse i at sejle jorden rundt. Gnisten var skabt og derfra gik det stærkt.

Det resterende af året gik på at undersøge markedet for skibe, og til sidst var alle skibe på en længde mellem 18-24 meter i vandlinjen der var til salg i verden kendt. Der blev ringet ud i et stort netværk og sat mange ringe i vandet, indtil at NEPTUN, tidligere Bonaventura, blev fundet. Et par dage efter havde Anders og Tobias kontaktetet mægleren og var på vej til Holland for at besigtige skibet. Skibet var godt - stort, stærkt og så var det bygget som en lodsbåd, bedre skib til en jordomsejling findes stort set ikke.

Efter mange ugers forhandling med de tidligere ejere af NEPTUN, var købskontrakten udformet, og den vilde process med købet gik i gang. Skibet skulle besigtiges, det skulle på land, stålet skulle måles og det skulle klargøres, noget som kun lykkes idet et stort hold frivillige rejste til Holland for at få skibet klargjort.

Turen hjem foregik gennem Nordsøen i December måned, under et enormt tidspres, skibet skulle hjem før jul jf., den aftale der var indgået med de tidligere ejere, at være strandet i Holland var ikke en mulighed.

Klargøringen tog 3 uger og ville havde været umulig uden den store hjælp af det frivillige hold.

Turen var hård, vejret var dårligt hele på hele ruten gennem Nordsøen, besætningen og skibet blev prøvet godt af og alle kunne ånde lettet op da de indsejlede Kielerkanalen.

Ved ankomst til Marstal var der fest og farver. Marstal Småborgerlige Sangforening, et velkendt stort sammenslutning af søfolk mødte stærkt op og sang skibet velkommen, folk fra hele øen og den maritime verden stod klar til at modtage en ny Marstal Skonnert. Skonnerten blev lagt til ved Museums Kajen, ved Marstal Søfartsmuseum, hvor skibet stadig ligger, og bliver ved med at ligge under hele opbygningsfasen.

Kort tid efter modtagelsen af skibet dækkede Fyns Amts Avis historien som kan læses her

Der har allerede været en stor arbejdsweekend, og der er mange flere i sigte. Allerede på lørdag, d. 11 februar, kommer der et hold af 7 frivillige, en del tidligere skoleskibselever, som bliver i en uge for at hjælpe projektet i gang for alvor.